Parfumeri
Hrvatske Parfemske Kuće

NAŠI PARFUMERI

Poslovnom filozofijom koju smo postavili kao pravilo, dopuštamo našim umjetnicima da izražavaju svoje talente bez ikakvih materijalnih ili konceptualnih ograničenja. Parfemske kompozicije naših parfumera rezultat su suradničkog odnosa između perfumera i kreativnog odjela. Odlična i opuštena atmosfera unutar pojedinih timova potiče kreativnost, a samim time širimo granice našeg kreativnog stvaralaštva.

Tomislav Vrbanec, Glavni Parfumer Hrvatske Parfemske Kuće

Tomislav Vrbanec je glavni parfumer u Hrvatskoj Parfemskoj Kući. Njegov rad je nagrađen višestrukim priznanjima i nagradama, uključujući prestižnu nagradu u kategoriji Perfume Extraordinaire Francuska.

Vrhunske vještine, talente i kreativnost koje posjeduje kao parfumer, iste pokazuje i izvan parfemske industrije. Ne boji se eksperimentiranja zbog čega njegove parfemske kreacije predstavljaju pravo osvježenje. Kao i mnogi umjetnici, interese i iskustva koja posjeduje koristi s ciljem unaprjeđenja svog rada. Rođen u Čakovcu, Hrvatska, okružen rijekama Murom i Dravom te zapanjujućim prirodnim ljepotama, kreiranje parfema mu je postalo životni poziv. Bez obzira što zbog posla živi na relaciji London-Pariz, vrlo često voli se vratiti u svoj rodni grad gdje nalazi inspiraciju za svoje buduće kreacije.

„Mir, tišina i netaknuta priroda pravi su izvor inspiracije“, Tomislav Vrbanec, Glavni Parfumer Hrvatske Parfemske Kuće

Oduvijek se razlikovao od svojih vršnjaka, posebice zbog svojeg interesa za mirise i istančane sposobnosti da u svakom od njih prepozna sastojke od kojih su sačinjeni. Kada je shvatio da se njegova budućnost nalazi u kreiranju mirisa i dizajniranju parfemskih receptura, svoje školovanje započinje u području fitoaromaterapije. Od 2005. godine vrlo često putuje u Francusku kako bi proširio svoje znanje i dobio dublji uvid u parfemsku industriju. Kada je uvidio koliko je ova grana industrije snažna na svjetskoj sceni, čvrsto je odlučio da će napraviti sve kako bi postao njen značajan dio. Svoje školovanje kao Master Parfumer završio je na francuskom Institutu za parfumeristiku.

Tomislav Vrbanec je poznat po nevjerojatnoj sposobnosti u kombiniranju prirodnih sastojaka. Inspiriran svijetom oko sebe – cvijećem, prirodom, glazbom i svakodnevnim životom, uvijek se trudi uvesti novosti u svijet parfema. Njegove formulacije su usmjerene i izravne, zamišljene i usklađene s vizijom robne marke na kojoj radi. Osim toga, njegova predanost i strast za izvrsnošću rezultiraju autentičnim i elegantnim mirisima koji odražavaju njegov moderan i svjetovni način razmišljanja. Bez obzira na sve navedeno, Tomislav Vrbanec je skroman obiteljski čovjek.

Najveća nagrada za njegov rad su zadovoljni klijenti

Međutim, kao što i sam često napominje, postoji nešto važnije od zadovoljstva klijenata, a to su zadovoljni kupci odnosno krajnji potrošači. Kada u parfumerijama primijeti kupce kako isprobavaju parfeme pojedinih brendova, taj osjećaj je nemoguće opisati riječima jer zna da je upravo on taj koji je kreirao taj miris. To ga vraća u vrijeme kada je radio na recepturama parfema i vrlo mu je drago da kupci prepoznaju kvalitetu njegova rada.

Uz veliki broj svjetskih i europskih brendova, svoj doprinos dao je i na hrvatskoj parfemskoj sceni. U suradnji sa dizajnerima modnih brendova, kreirao je mirise za jedne od najpoznatijih modnih brendova u regiji, a čije mirise vole i svakodnevno koriste ljudi diljem Hrvatske.

„Parfem je sinonim za luksuz, stil i profinjenost. Svojim zalaganjem i radom postići ću da parfem postane dostupan svima“, Tomislav Vrbanec, Glavni Parfumer Hrvatske Parfemske Kuće